Home    Wetgeving    Erkenningsregeling    Uitvoering tanksanering    Tanksaneringsbedrijven  

 

 

 

 

 

 

Wegwijzer

Tanksanering

 

 

ERKENNING TANKSANERINGSBEDRIJVEN

 

In het Activiteitenbesluit is bepaald dat het verwijderen of onklaar maken van een ondergrondse tank uitgevoerd moet worden door een door Kiwa gecertificeerd bedrijf. Het verwijderen of onklaar maken van de desbetreffende soort tank inclusief de bijbehorende leidingen en appendages dient dus te gescheiden door een gecertificeerd tanksaneringsbedrijf. Om hieraan uitvoering te geven heeft Kiwa een aantal beoordelingsrichtlijnen opgesteld. Deze zijn:

 

 

 

BRL-K 902/04 Tanksanering HBO/diesel (in werking per 28/07/2011)

Het saneren van boven- en ondergrondse tanks waarin zich huisbrandolie, diesel, gasolie, stookolie, motorolie, water of huishoudelijk afvalwater bevindt of heeft bevonden. Niet onder het toepassings≠gebied vallen K1 en K2 producten (bijvoorbeeld benzine), afgewerkte olie en petroleum.

 

 

 

BRL-K 904/04 Tanksanering (in werking per 15/06/2016)

Het saneren van opslagtanks t.b.v. PGS Klasse 1 t/m Klasse 4 vloeistoffen zoals gedefinieerd in PGS 28 en PGS 30 en t.b.v. chemicaliŽn zoals gedefinieerd in PGS 31. Het betreft met name de volgende stoffen: benzine, dieselolie, afgewerkte olie, stookolie, de meeste oplosmiddelen, verven en vloeibare kunstharsen.

 

 

 

BRL-K 905/03 Tankreiniging (in werking per 01/03/2016)

Inwendig reinigen van onder- en bovengrondse opslagtanks, inclusief de bijbehorende leidingen en eventuele appendages. Het toepassingsgebied behelst opslagtanks waarin zich vaste, steekvaste, pasteuze of vloeibare stoffen bevinden of hebben bevonden.

 

 

 

Tanksaneringscertificaat

 

Het door Kiwa gecertificeerde tanksaneringsbedrijf moet per uitgevoerde tanksanering een zogenaamd tanksaneringscertificaat opmaken. Een exemplaar van dit certificaat (een voorbeeld is hieronder weergegeven) wordt verzonden aan de eigenaar van de tank/opdrachtgever, de gemeente, de provincie en naar Kiwa. Dit certificaat vormt het bewijs dat de tank volgens de wettelijke voorschriften gesaneerd is. Veelal wordt bij verkoop van huizen naar een dergelijke bewijs gevraagd.